标题: 吾明 [打印本页]

作者: 貪翫囡    时间: 2004-3-24 17:40     标题: 吾明

我有一个同我好好既朋友,佢咩都糾我既......我地日日一齐玩,有时佢总来我屋卡训添,我地真既好好噶!!可是,这么开心既时间很快过了.....因为,有一日妈眯话我知要我来香港读书,我好悟开心啊!! 当然,当时我个好朋友听到喊咗啦!!................................ 我过咗香港读书快2年几啦!!当我每次番去既时候,佢一定都会每日陪我去玩啦!!但我觉得佢依家好似总有点事吾话我知既,但我就会把我起香港发生既咩事都话佢知. 不过,呢地系埋我自己多心呢?
作者: →吖仔仔ケ    时间: 2004-3-24 17:57

多心了吧~她可能是不想把她不开心的事让人知道而已...
作者: 貪翫囡    时间: 2004-3-24 18:02

也许,你也讲得对囖!!不过,我还是希望佢可以讲捭我知.等我会帮佢一一解决....
作者: 大個係D仔    时间: 2004-3-31 13:59

也许有句话是说得对的吧:朋友本来就是互相利用的! 你离开她那么长时间,她也许是对你开始陌生了,或者你对她没有"利用价值"了吧! 要是有什么说错,我只能说对不起了,原谅我吧
作者: 貪翫囡    时间: 2004-3-31 14:26

可能,你说得也是对的吧!!不过,她怎么对我也好,我也会当她是我最好的朋友来的......
作者: →吖仔仔ケ    时间: 2004-3-31 15:01

哈哈~你的那个朋友是不是那个?
作者: 貪翫囡    时间: 2004-3-31 16:24

就是那个啊?
作者: 柒柒    时间: 2004-3-31 17:05

以下是引用大個係D仔在2004-3-31 1329的发言:
也许有句话是说得对的吧:朋友本来就是互相利用的! 你离开她那么长时间,她也许是对你开始陌生了,或者你对她没有"利用价值"了吧! 要是有什么说错,我只能说对不起了,原谅我吧
但我唔覺嘚囖...大家嘟系好朋友點解喓利用對方呢.. 除非佢冇噹過妳系佢真正既好朋友啦... 系我身上我僦啃啶唔譮呿利用自己既好朋友..
互相呿利用囿咩用吖? 妳哋唔覺嘚好冇意思既咩?
作者: 貪翫囡    时间: 2004-3-31 17:12

嗯嗯!!你讲得好对啊!!我同你既想法一样!1
作者: 哎呀哎呀    时间: 2004-4-1 02:01

谂得多,(友谊)会变成廉价品噶
作者: 貪翫囡    时间: 2004-4-1 12:23

....者系咩意思?
作者: 大個係D仔    时间: 2004-4-1 12:59

可能你们不明白吧!利用的定义很广的 你跟好朋友一起,会利用别人的长处来拟补自己的短处 这也不叫做利用么? 不要老是想到坏那方面啦
作者: →吖仔仔ケ    时间: 2004-4-1 13:01

你的歪理论还真多~
作者: 大個係D仔    时间: 2004-4-1 13:11

什么叫歪理论!你问问别人是不是这样
作者: 貪翫囡    时间: 2004-4-1 14:38

..........也不要用利用两字???
作者: →吖仔仔ケ    时间: 2004-4-1 14:41

只是那些不相信友情的也才那样说~
作者: 貪翫囡    时间: 2004-4-1 14:43

说谁?
作者: →吖仔仔ケ    时间: 2004-4-1 14:46

不是说你~
作者: 貪翫囡    时间: 2004-4-1 15:19

噢噢``````` 可能.那个人没有什么朋友的!!
作者: 大個係D仔    时间: 2004-4-2 13:06

貪翫囡你怎么可以这样说我的啊?真伤心 我是在学校广播听到的啊
作者: 貪翫囡    时间: 2004-6-22 13:55

呵呵`.!![em01]
作者: 小鳥依人    时间: 2004-6-22 14:47

如果友情和爱情,

我一定要友情。。

欢迎光临 河源学生社区 (http://www.hyxs.net/bbs/) Powered by Discuz! 7.2