标题: 广东废话 [打印本页]

作者: 黑白灰    时间: 2009-9-1 00:38     标题: 广东废话

1. 其實如果你唔樣衰都幾靚架喎...   2. 唔好急 ... 最緊要快...
3. 我生平最憎兩種人:一種係種族歧視的人, 第二種係黑人
4. 警察 : 咪郁,舉手
   犯人 : 阿sir,我舉手就會郁架啦喎, 唔郁又點舉手呀
5. 樓下個看更:[ 咦 出街呀? ]
   住客 : [落左樓唔通落黎同你傾計麼?]
6. 測驗分數既高低係唔緊要架,最緊要係唔好低分!
7. 第一,無速度!第二,唔夠快!第三,太慢喇!
8. 「顧客,你要先升級您的下載軟件,才能下載我們的升級軟件。」
9. 信我啦! 依球波一係入一係就唔入...
10. 你唔好收左聲先講...
11. 邊位同學無返唔該你舉手....
12. 富貴於我如浮雲,浮雲於我如命根... 我偶像黄子华句经典台词!!!
13. 哪,你而家首先may埋眼..跟住就望住我..再跟住就放鬆個人..然後就集中精神...
14. 你訓左未啊..訓著左就應下我啦~~
15. 上堂前Miss用廣東話問:「有邊個唔識聽廣東話?」
16. 黃生您好, 貴姓呀?
17. “下堂突擊測驗”
18. 你唔好咁擔心啦~不過講真呀~有時遇到咁既事, 俾我都會好擔心
19. 一次考試,主考老師:而家既時間仲有“. . . ”
    同學諗住有仲五分鐘,老師繼續講:17秒
20. 你起左身,訓醒未?
21. 你訓教之後會做乜
22. 你可唔可以一路用個口透氣一路用個鼻吸氣......呀
23. 咁耐冇見...肥左又瘦左喎。

作者: 黑白灰    时间: 2009-9-1 00:39

唔使急....最紧要快....
作者: ‘景子.。    时间: 2009-9-1 00:41

哈哈哈哈哈 好有趣。

口语化哈。
作者: 咔哇咿    时间: 2009-9-1 00:42

...................
作者: 黑白灰    时间: 2009-9-1 00:53

开心不开心不??
作者: 咔哇咿    时间: 2009-9-1 00:56

无语... 好跌.....
作者: 黑白灰    时间: 2009-9-1 01:00

富貴於我如浮雲,浮雲於我如命根...

我还很喜欢这句......

我很喜欢黄子华.......超级有才

[发帖际遇]: 黑白灰在路边摆摊子, 本日赚到宝石1粒.

作者: 咔哇咿    时间: 2009-9-1 01:11

《绝代商骄》PK《是但我愿意》
作者: 185910908    时间: 2009-9-1 01:14

唔急。最劲要快。...........

————————————————

想起麦兜的那句。

哇。好劲啊。...
作者: 黑白灰    时间: 2009-9-1 02:14

《是但我愿意》

怎么我不知道这个的??

[发帖际遇]: 黑白灰开车超速被罚款宝石1粒.

作者: 黑白灰    时间: 2009-9-1 02:15

黄子华talk show是很值得看的·。·。·。·。·。·。
作者: 咔哇咿    时间: 2009-9-1 04:14

他的成长经历一直伴随的阴影至今不婚没有憧憬台上的他生活的他

感觉彻底跌了...................

[发帖际遇]: 咔哇咿购买了一张同一首歌的门票,花去宝石1粒.

作者: [bobo]    时间: 2009-9-1 10:42

好搞笑。哈哈

[发帖际遇]: [bobo]发帖积极努力, 获得本论坛奖金宝石1粒.

作者: HYET007    时间: 2009-9-1 10:44

警察 : 咪郁,舉手
作者: !.尛滾    时间: 2009-9-1 14:04

咁耐冇見...肥左又瘦左喎。

睇真滴有真系窝.

[发帖际遇]: !.尛滾参加论坛辩论大赛, 获得宝石1粒.

作者: 眼№泪    时间: 2009-9-1 17:25

咁耐冇見...肥左又瘦左喎。
岩岩听人地讲

[发帖际遇]: 眼№泪买了一个馒头吃, 花了宝石1粒.

作者: 尕P./    时间: 2009-9-1 21:40

哈哈。好笑~~

[发帖际遇]: 尕P./在路边摆摊子, 本日赚到宝石1粒.

作者: 吖璐璐    时间: 2009-9-1 22:46

9. 信我啦! 依球波一係入一係就唔入...

我平生最恨别人讲这句
作者: [绿。]    时间: 2009-9-3 04:21

咁耐冇見...肥左又瘦左喎

这句话是我的口头禅

咦~贡久毛建,肥包又瘦包哦!!!
作者: 絆獗_    时间: 2009-9-6 16:45

好搞笑。但系又唔系咁搞笑。

欢迎光临 河源学生社区 (http://www.hyxs.net/bbs/) Powered by Discuz! 7.2